PROGRAMMA PROVADA 2024

WOENSDAG 12 JUNI – TRANSFORMATIE

11:30 – 12:15u Talk with passion: Mensen in de stad, waar leidt sociale cohesie toe

In gebiedsontwikkeling gaat het om het combineren van harde en zachte factoren. Als maatschappelijk betrokken gebiedsontwikkelaar werkt Heijmans al jaren met een sociaal hart aan opgaven.

Woensdag laten we ons inspireren door Mitchel Sam-Sin, cultureel ondernemer in Rotterdam Zuid. Mitchel heeft een wandeling gemaakt door Hart van Zuid, Rotterdam en bekijkt het gebied vanuit een kunstzinnig, sociaal en maatschappelijk perspectief. Concrete voorbeelden uit Hart van Zuid komen aan bod. Tijdens zijn Talk with passion reflecteert Mitchel op wat hij gezien en gehoord heeft. Hij vertelt over zijn belangrijkste bevindingen en wat hij hieruit zou meenemen voor de gebiedsontwikkeling Feyenoord City, de buurman van Hart van Zuid, waar we aan het begin staan van de stedelijke transformatie.

Na de talk praten we aan tafels verder over maatschappelijke uitdagingen die jij ervaart. Dit doen we onder genot van een proeverij verzorgd door de TafelvanZeven.

Bij deze Talk with passion aanwezig zijn? Stuur een mail naar je Heijmans contactpersoon.

Mitchel Sam-Sin

Mitchel Sam-Sin is muzikant, schrijver, cultureel ondernemer en verbinder uit Rotterdam. Op jonge leeftijd begon zijn liefde voor muziek, theater en kunst. Zijn doel is om de waardevolle aspecten van de buurt in de schijnwerpers te zetten en dit bereikt hij door verhalen te delen via verschillende kunstvormen, zoals exposities, documentaires en podcasts. Hij speelt een leidende rol in diverse podia, creatieve ruimtes en initiatieven in Rotterdam, waaronder de street culture campus De Koepels, het cultuurpodium MONO en het kunsteducatiecentrum Cult North.

De Koepels zijn het huis voor street culture in Rotterdam-Zuid. Mitchel verbindt makers, bewoners en beleidsmakers met elkaar. ‘Sport, kunst en cultuur zijn het cement tussen verschillende groepen mensen.’

15:30 – 16:30u Talk with passion: Een stad voor iedereen, ook voor dak- en thuisloze mensen

Een wijk waarin iedereen kan wonen en mee kan doen? Makkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe gaan we om met mensen die geen (t)huis hebben? Helaas de keiharde werkelijkheid voor een steeds grotere groep. Hoe zorgen we ervoor dat er ook voor dak- en thuisloze mensen woonplekken komen in de wijk en hoe betalen we dat? Geld zou het probleem niet mogen zijn, want als je de businesscase verruimt, wordt het oplossen van dakloosheid een gunstig verhaal. In dakloosheid gaat namelijk ontzettend veel zorggeld om.

In deze unieke Talk with passion laten we zien hoe dakloosheid er echt uitziet en vertellen we je waarom dit juist een woonprobleem is en geen zorgprobleem. Heijmans en KansfondsIPW bundelen in deze sessie hun krachten. Heijmans als gebiedsontwikkelaar van inclusieve wijken. Kansfonds/ IPW vanuit hun missie dat iedereen recht heeft op een thuis. 

Bij deze Talk with passion aanwezig zijn? Stuur een mail naar je Heijmans contactpersoon.

 

16:30 – 19:00u Borrel

Ook deze dag sluiten we af met een borrel. Kom sfeerproeven in onze stand en ontmoet ons. De catering wordt verzorgd door de Tafelvanzeven uit Rotterdam. De dames van de Tafelvanzeven maken een heerlijke proeverij die je nergens anders op de beurs kunt proeven. Wij laten je ervaren hoe we voor en met de mensen aan de stad bouwen.